29 april 2024
fredag, 07 augusti 2020 11:02

Skanska bygger nytt kontorskomplex i Budapest

Skrivet av 

 

 

 


Alexandra Tomaskova, Executive Vice President Operations Hungary & Czech Republic at Skanska Commercial Development Europe.

 

 

 

 

 


Skanska investerar 65 MEUR, cirka 670 Mkr i ett nytt kontorskomplex, H2Offices, i Budapest, Ungern.
Den totala uthyrningsbar yta kommer vara på cirka 26.000 kvm. Byggkontraktet är värt 39,5 MEUR, cirka 406 Mkr, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa för det tredje kvartalet 2020.


H2Offices-komplexet består av tre byggnader. Det är beläget i det 13:e distriktet i Budapest, i hjärtat av Váci Corridor, stadens nya affärscentrum. Lokaliseringen är utmärkt med direkt närhet till olika typer av kollektivtrafik. Projektet strävar efter att nå WELL- och LEED Platinum-certifieringar och därmed bli det andra WELL-certifierade Skanska-projektet i Ungern.

Byggnationen av kontorskomplexet kommer att påbörjas i det tredje kvartalet 2020 och färdigställandet är planerat till det tredje kvartalet 2022.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Europa. Utanför Norden har företaget verksamhet inom husbyggnad samt infrastrukturbyggande i Polen, Tjeckien & Slovakien samt i Storbritannien. Skanska utvecklar kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader i Polen, Tjeckien, Rumänien och Ungern, medan bostadsutvecklingen är aktiv i Polen, Tjeckien samt i Storbritannien med BoKloks koncept. Skanska omsatte 33 miljarder kronor under 2019 och hade cirka 11.700 anställda i sina europeiska verksamheter utanför Norden.