15 maj 2024
måndag, 27 juli 2020 09:56

Stendörren och Dahl bryter stort avtal

Skrivet av 

 

 

 


Stendörren tvingas avbryta ett stort avtal om att bygga ett stort centrallager om 56.500 kvm  i Kalhäll, Upplands Bro för den globala byggkoncernen Dahl. Visionsbild GreenHub i Kalhäll, Stendörren.

 

 

 

 

 

 

Nu tvingas Stendörren bryta ett avtal som ingicks i oktober 2017 med den globala byggkoncernen Dahl om att bygga ett centrallager om 56.500 kvm i Kalhäll, Upplands Bro. Hyresavtalet för det tänkta lagret med namnet GreenHub Bro omfattade en hyresperiod om 20 år med en årshyra om cirka 44 Mkr. Nu bedömer Stendörren och Dahl att projektet inte kan genomföras med för Dahl viktiga funktioner för attraktiva kommersiella villkor för respektive part, därför har parterna gemensamt beslutat att inte fullfölja avtalet.

Dahl arbetar på alternativa lösningar och koncernen har en ambition att återkomma med mer information kring detta under hösten.

Dahl är navet i produkt- och informationsflödet mellan 2.000 leverantörer och 37.000 hantverkare. Dahl erbjuder tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen har cirka 2.500 anställda och omsätter cirka 15 Mdr kr. Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain som börsnoterad i Paris.

I en kommentar kan sägas att Stendörren nu förlorar ett av sina största kontrakt. SF