16 maj 2024
måndag, 20 juli 2020 12:29

Patrizia satsar på industrifastigheter i UK

Skrivet av 

 

 

 


Patrizia köper en industrifastighet i Maidstone, cirka 5 mil sydost om London, med cirka 42.000 kvm uthyrningsbar yta  uthyrd till 18 hyresgäster, inom tillverkning, distribution och e-handel.

 

 

 

 

 


Patrizia köper en industrifastighet i närheten av Maidstone, cirka 5 mil sydost om London, på uppdrag i ett nytt mandat med Caisson Investment Management. Förväret om 41 MEUR är Patrizias första av ett antal industrifastigheter som ska köpas i Storbritannien.

Det nya investeringsprogrammet syftar till att strukturera en portfölj med exponering för en sektor som har förblivit motståndskraftig under hela nedstängning på grund COVID -19 och sektorn industrifastigheter fortsätter att understödjas av starka marknadsfundament, främst tillväxten i e-handeln

Det första förvärvet i det nya investeringsprogrammet gäller Quarry Wood Industrial Estate, en industrifastighet med cirka 42.000 kvm uthyrningsbar yta uthyrd till 18 hyresgäster, inom tillverkning, distribution och e-handel. Fastigheten har en tomt om 6 hektar som ligger ligger i Aylesford, Maidstone, ett stort kommersiellt centrum i Kent med utmärkta transportförbindelser till M25, centrala London, Channel Tunnel och Kent.

Jamie Younger, Patrizias chef för transaktioner i Storbritannien och på Irland säger:
– Vi är glada över att arbeta med Caisson som vår kapitalförvaltare för detta vår senaste mandat, med fokus på ett marknadsområde som framgångsrikt har klarat utmaningarna från COVID-19. Industrifastigheter har levererat kraftiga hyreshöjningar under de senaste månaderna och dessa fastigheter understödjs av långsiktig strukturell motståndskraft i samband med tillväxten av e-handel.

Patrizia förvaltar mer än 45 miljarder euro, cirka 464 Mdr kr, i tillgångar och fondförvaltaren sysselsätter över 800 medarbetare på 24 platser över hela världen.