15 maj 2024
fredag, 10 juli 2020 11:05

Biltema öppnar varuhus om 8.000 kvm i Bredden

Skrivet av 

 

 

 


Biltema öppnar ett av kedjans största varuhus med en total yta på mer än 8.000 kvm plus parkeringsytor i Bredden, Upplands Väsby.

 

 

 

 



Den 31 juli slår Biltema upp portarna för sitt nya varuhus i Bredden, Upplands Väsby. Varuhuset som är ett av kedjans största har en total yta på mer än 8.000 kvm plus parkeringsytor. Profi Fastigheter tecknade våren 2016 avtal med Biltema om försäljning och exploatering av mark i Bredden. Avtalet med Biltema innebar att Profi avyttrade två obebyggda fastigheter till Biltema och därefter investerade i omfattande infrastrukturprojekt för att säkerställa tillgängligheten till varuhuset.

Biltemas etablering stärker Bredden positionen som norra Stockholms ledande handelskluster inom hem- och fritidssektorn. Varuhuset blir Biltemas andra i norra Stockholm, med bästa skyltläge utmed E4:an där 80.000 fordon passerar varje dygn. Enligt Biltemas egna beräkningar estimeras varuhuset generera cirka 1 miljon besökare årligen.

Klas Modin
, chef fastighetsutveckling  på Profi Fastigheter, säger:
– Att Biltema väljer att etablera sig i Bredden är ett bevis på det starka detaljhandelsläget. Biltema blir ett välkommet tillskott till det breda handelsutbudet och ligger i linje med utvecklingsplanen att ytterligare stärka platsen som kluster för branscher inom bland annat hem och fritid.

Profi Fastigheter
driver aktiv förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter med fokus på Storstockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 500.000 kvm kommersiella lokaler och 300.000 kvm under utveckling.