16 maj 2024
torsdag, 02 juli 2020 13:41

Everleaf säljer bostäder i Vellinge till HSB Malmö

Skrivet av 

 

 

 


HSB Malmö köper bostäder för drygt 188 Mkr i skånska Vellinge. Flygfoto över centrala Vellinge som ligger på Söderslätt, invid motorvägen E6/E22 mellan Malmö och Trelleborg.

 

 

 

 

 

Everleaf Property har sålt sex fastigheter i Vellinge till HSB Malmö. Fastigheterna utgörs av en bostadsportfölj om cirka 9.421 kvm  i uthyrningsbar area, fördelat på 106 lägenheter samt fyra kommersiella lokaler. Försäljningen sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 188,3 Mkr. Croisette Real Estate Partner agerade rådgivare åt säljaren.

– Det är välskötta fastigheter och vi är mycket glada att våra bosparande medlemmar nu får tillgång till hyreslägenheter i Vellinge. Det är ett strategiskt bra förvärv med tanke på att vi just nu bygger hyreslägenheter i Hököpinge, säger Lennart Eckerholm, tillförordnad affärsområdeschef för HSB Sundsfastigheter.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet att bistå Everleaf Property i denna försäljning. Affären visar på en fortsatt stark transaktionsmarknad och vi kommer sannolikt fortsätta att se den här typen av affären på bra nivåer framöver trots rådande pandemi, säger Peter Eriksson, partner på Croisette Real Estate Partner i Malmö.