16 maj 2024
torsdag, 02 juli 2020 13:20

Logicenters avtalar 35.000 kvm med PostNord i Køge

Skrivet av 

 

 

 


Logicenter utvecklar en 35.000 kvm stor logistikfastighet i Køge, strax utanför Köpenhamn, som PostNord TPL kommer att flytta in i.

 

 

 

 

 

Nu utökar Logicenters sin närvaro i Danmark och har signerat ett hyresavtal med PostNord TPL, Nordens största TPL-operatör, TPL: tredjepartslogistikföretag. Avtalet innefattar utveckling av en 35.000 kvm stor logistikfastighet i Køge, strax utanför Köpenhamn, som PostNord TPL kommer att flytta in i. Fastigheten beräknas stå redo för inflyttning hösten 2021.

Logicenters kommer att stå som byggherrar för utvecklingsprojektet och kommer den här gången att ta med sig sina svenska förtroendeentreprenörer över sundet.

– Vi är glada och stolta över att återigen ha fått förtroende hos PostNord och för att vi nu tar
vårt samarbete ännu längre. Det är ett kvitto på att vi erbjuder attraktiva och moderna logistikfastigheter i toppklass. Avtalet utgör ett spännande uppdrag där Logicenters med sin samlade kompentens även kommer stå som entreprenör för uppförandet av den nya fastigheten. Vi är övertygade om att PostNord kommer att stortrivas i sin nya anläggning, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Logicenters ligger i framkant gällande hållbarhetssatsningar och har ett stort fokus på att utveckla hållbara byggnader med låga koldioxidutsläpp och låg energiförbrukning. Därför kommer denna fastighet att ha ett tydligt hållbarhetsfokus och kommer förberedas för installation av solceller på fastighetens tak. Vidare kommer fastigheten även bli BREEAMcertifierad, vilket är en miljöcertifiering som ställer hårda krav på fastighetens miljöprestanda.

– Vi har haft en positiv, snabb och affärsmässig dialog med Logicenters under hela avtalsprocessen och det upplevs inom vår organisation som tryggt att ha med en motpart med lång och gedigen erfarenhet att bygga effektiva logistikfastigheter, säger Håkan Lindberg, CEO på PostNord TPL A/S i Danmark.

Logicenters är en ledande utvecklare och ägare av moderna logistikanläggningar i Norden med närvaro i
Sverige, Danmark, Norge och Finland och över 1,3 miljoner kvm logistikutrymme. Logicenters utvecklar, bygger om och äger moderna logistikanläggningar på de viktigaste platserna i regionen. Logicenters bildades av NREP 2015.