3 maj 2024
måndag, 01 juni 2020 14:33

Charlotta Holm Hildebrand, ny planchef för Haninge

Skrivet av 

 

 

 

 


Tillväxtkommunen Haninge har passerat 92.000 invånare och har ambitionen att fortsätta bygga attraktiva och hållbara bostäder i hög takt. Fram till 2022 är målet satt till 750 bostäder per år.  Nu rekryterar Haninge kommun Charlotta Holm Hildebrand (bilden) som ny planchef.

– Vi är en tillväxtkommun som växer med fokus på hållbarhet och kvalitet. Här kommer Charlottas gedigna erfarenhet av samhällsplanering och arkitektur inom såväl offentlig som privat sektor att vara en verklig tillgång för oss, säger Anna W Haapaniemi, stadsbyggnadschef på Haninge kommun.

Charlotta Holm Hildebrand
kommer närmast från ett konsultuppdrag på Norconsult. Dessförinnan har hon varit branschchef och internationell chef på Sveriges arkitekter.

Haninge förväntas öka sin befolkning till drygt 105.000 invånare till år 2030 förutsatt att regionen fortsätter växa. För att kunna erbjuda attraktiva hem åt dessa nya Haningebor behöver kommunen fram till dess bygga minst 9.000 nya bostäder.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma till Haninge Kommun. Jag brinner för utveckling av kreativa organisationer och för samarbete med människor som drivs av ett engagemang och en vilja att skapa förändring. Jag ser fram emot att utveckla Haninges planverksamhet i en expansiv tid tillsammans med alla mina nya kollegor, säger Charlotta Holm Hildebrand, som börjar sitt nya uppdrag den 1 augusti.

Haninge kommun utvecklar en ny stadskärna samtidigt som vi binder samman Handen med den nya stadsdelen Vega och Brandbergen. De nya bostadsområdena kommer att omfatta olika boendeformer och ha tillgång till god infrastruktur, parker samt kommersiell och kommunens service vilket lockar många. Målet är att gå från förort till stad och att skapa attraktiva boendemiljöer som berikar platsen och dess ursprungsmiljö, det gäller både i tätort och i skärgårdsmiljö.