15 maj 2024
onsdag, 06 maj 2020 09:37

Solnaberg Property utser Johan Ericsson till ny vd

Skrivet av 

 

 

 

 

 

Styrelsen för enfastighetsbolaget Solnaberg Property har beslutat att utse Johan Ericsson (bilden) till ny vd. Han är idag vd för det noterade fastighetsbolaget Logistea, styrelseordförande i bostadsutvecklaren SHH Bostad AB och styrelseordförande i Nyfosa AB. Johan Ericsson är civilekonom, utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm och han har en lång erfarenhet från ledande befattningar inom Catella-koncernen.

– Styrelsen anser att Johan är rätt person att ta över ledarskapet av Solnaberg. Han känner fastighetsbranschen mycket väl och kommer att bidra med sin mångåriga och breda erfarenhet av olika roller inom fastighetsförvaltning, säger styrelsens ordförande Pontus Kågerman.

Johan Ericsson efterträder Jörgen Lundgren som lämnar bolaget för annat uppdrag i början av juni. Johan Ericsson kommer att tillträda tjänsten i mitten av maj och arbeta sida vid sida med Jörgen under en övergångsperiod.

Solnaberg Property äger fastigheten Solna Bladet 3 i Bergshamra, Stockholm. Fastigheten är en äganderätt och omfattar fyra sammanbyggda kontorsbyggnader. Total uthyrbar area för byggnaderna är 31.325 kvm. Bolaget förvärvade under september 2016 fastigheten genom att förvärva 100 procent av aktierna i det fastighetsägande bolaget CMNRE Bladet 3 PropCo AB namnändrat till Solnaberg Bladet 3 PropCo AB. Solnaberg Property AB är noterat på Nasdaq First North.