26 april 2024
måndag, 30 mars 2020 12:48

Jörgen Lundgren, ny vd för Annehem Fastigheter

Skrivet av 

 

 

 

 

 


 

Styrelsen i Peab har utsett en ny styrelse och ledning för Annehem Fastigheter som är nytt fastighetsbolag med kommersiella fastigheter för att, som tidigare meddelats, dela ut det till aktieägarna. Jörgen Lundgren (bilden) har utsetts till verkställande direktör och Jan Egenäs till CFO för Annehem Fastigheter. Jörgen Lundgren kommer närmast från Solnaberg Property AB där han var vd. Tidigare har  han bland annat varit vd och koncernchef för Fastighetsaktiebolaget Norrporten och han är idag bland annat styrelseledamot i Aros Bostäder och vice ordförande för Mäklarhuset.

Den osäkerhet som råder i omvärlden gör dock att tidpunkten för utdelning och notering för Annehem Fastigheter har skjutits fram till dess att situationen stabiliserats. Som ett steg i förberedelserna inför den planerade utdelningen. Styrelsen i Annehem Fastigheter består av Göran Grosskopf, Pia Andersson, Jesper Göransson och Anders Hylén. Göran Grosskopf har utsetts till styrelsens ordförande. Inför börsnoteringen kommer Annehems styrelse att utökas med ytterligare ledamöter.

– Jörgen Lundgren har en bred erfarenhet från såväl fastighetssektorn som finanssektorn och han kommer att arbeta för att Annehem ska nå sin fulla potential som ett fristående bolag, säger Göran Grosskopf, styrelseordförande i Peab och Annehem Fastigheter.

– Det ska bli väldigt roligt att få vidareförädla den fina fastighetsportfölj som Peab har byggt upp. Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor utveckla det nya Annehem, säger Jörgen Lundgren, ny vd för Annehem Fastigheter.

Annehem Fastigheter

Annehem äger initialt färdigställda fastigheter med ett marknadsvärde uppgående till cirka 3.000 Mkr. Därutöver ingår 50 procents ägande i två joint venture-bolag, Nya Bara Utvecklings AB samt Point Hyllie Holding AB. Annehem har även ingått avtal med Peab om förvärv av tre fastigheter, belägna i Solna, Oslo och Helsingborg, som kommer att tillträdas efter färdigställandet