Skriv ut denna sida
tisdag, 11 februari 2020 13:05

Antilooppi, delägt av AMF, köper i Helsingfors

Skrivet av 

 

 

Antilooppi köper en portfölj med nio fastigheter i Ruoholahti, Helsingfors, från Sponda Oyj och dess dotterbolag. Det uthyrningsbara ytan i förvärvet  är cirka 100.000 kvm.

 

Antilooppi har tecknat avtal om att förvärva en portfölj med nio fastigheter i Ruoholahti från Sponda Oyj och dess dotterbolag. Det uthyrningsbara ytan i förvärvet är cirka 100.000 kvm och den inkluderar också mer än 1.600 parkeringsplatser. Någon köpeskilling har inte meddelats.

Ruoholahti är en av Helsingfors huvudmarknadsmarknader och porten till CBD Helsingfors från den västra delen av storstadsområdet, som ligger bara två kilometer sydväst om stadens centrum. Ruoholahti är en knutpunkt med direkt tillgång till tunnelbana och flera spårvagnslinjer. Helsingfors centralstation kan nås med en färd om 5 minuter med tunnelbanan.

Portföljen är ett utmärkt tillägg till Antilooppis befintliga portfölj. Efter transaktionen äger Antilooppi 37 fastigheter i Helsingfors huvudstadsområde och Antilooppi har nu fler utmärkta alternativ att erbjuda för både befintliga och nya kontors- och detaljhandelshyresgäster.

– Antilooppis plan är att ytterligare förbättra fastigheternas kvalitetsnivå genom att förbättra lokalerna och arbeta i nära samarbete med befintliga och nya hyresgäster. Ytterligare ett nytt bostadsområde Jätkäsaari, intill Ruoholahti, gör det möjligt att förbättra tjänsterna till invånarna i området, säger Antti Savilampi, CIO för Antilooppi.

– Detta förvärv passar perfekt Antilooppis strategi att bli en av de ledande fastighetsägarna i huvudstadsregionen i Helsingfors. Vi är väldigt glada över portföljen och ser fram emot att utveckla fastigheterna tillsammans med hyresgästerna, säger Tuomas Sahi, vd för Antilooppi.

Transaktioner förväntas äga rum våren 2020, och den måste godkännas av Finlands konkurrens- och konsumentmyndighet.

Senaste från Redaktionen