2 maj 2024
fredag, 31 januari 2020 11:29

Vasakronan hyr ut i Magasin X i Uppsala

Skrivet av 

 

 

Magasin X, ritat av White arkitekter, omfattar totalt 11.500 kvm uthyrningsbar area fördelat på sju våningar. Projektet, på Sidenvävargatan intill Resecentrum i Uppsala byggstartades 2019 av NCC och inflyttning beräknas år 2021.

 


Vasakronan har tecknat avtal om totalt 1.700 kvm med två aktörer i projektfastigheten Magasin X. Ramboll hyr 1.300 kvm och Tmpl Solutions hyr 400 kvm. Det innebär att Magasin X når en uthyrningsgrad om 80 procent redan två år före projektavslut.

I centrala Uppsala vid Resecentrum i bästa kommunikationsläge uppför Vasakronan Magasin X, Sveriges största kontorsbyggnad med en stomme helt i trä. Det är sedan tidigare klart att White och Skatteverket hyr 1.000 kvm respektive 3.500 kvm.

Det är även klart att Vasakronans egna kontor i Uppsala kommer att flytta till Magasin X. I fastigheten kommer Vasakronan dessutom erbjuda marknaden både Smart & klart samt Arena, Vasakronans koncept för coworking.

– Det råder brist på moderna kontor i bra lägen i Uppsala. Det återspeglas i bolagets uthyrningsgrad i Uppsala som ligger på 97 procent. Magasin X möter den efterfrågan med råge. Fastighetens läge och utformning är exceptionell, säger Jan-Erik Hellman, chef fastighetsutveckling Stockholm.