22 februari 2020
fredag, 04 oktober 2019 11:16

Locum ska sälja Bromma sjukhus

Skrivet av 

 

Region Stockholm har uppdragit åt sitt fastighetsbolag Locum att sälja Bromma sjukhus, omfattande cirka 35.000 kvm vårdlokaler.


Region Stockholms fastighetsbolag Locum ska sälja fastigheterna för Bromma sjukhus. Försäljningen
kritiseras av Stockholms revisorer och av  socialdemokraterna.

 

– Det känns mycket bra att vi nu går vidare och lägger ut fastigheten Bromma sjukhus till försäljning. Vi vill nu hitta en köpare som är beredda att vidareutveckla och förvalta fastigheterna, säger fastighets- och serviceregionråd Charlotte Broberg (M), till tidningen Mitti.

 

Idag hyrs hälften av lokalerna av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen samt Stiftelsen Stockholms sjukhem. De övriga ytorna är tomma och i behov av renovering.

Att sälja ett sjukhus är en mycket dum idé och därför vill socialdemokraterna stoppa försäljningen och säkra tillgången till vård för våra äldre i Bromma och Västerort menar Talla Alkurdi (S).

 

Försäljningen får kritik av Region Stockholms revisorer som i en revisionsrapport skriver att vården för svårt sjuka äldre är fragmenterad vilket en försäljning av Bromma sjukhus riskerar att förvärra.

Bromma sjukhus har en lång historik. Här fanns tidigare Beckomberga sjukhus men sedan några år tillbaka heter sjukhuset Bromma sjukhus som innehåller mestadels geriatrisk vård.

 

Locum förvaltar den cirka 35.000 kvm stora vårdfastigheten som ligger mitt i ett område där det under de senaste åren byggts många nya bostäder. Bromma sjukhus har en mängd olika vårdgivare och inrymmer geriatriska vårdavdelningar, rehabilitering och minnesmottagning.