29 april 2024
torsdag, 03 oktober 2019 11:54

Catella Logistic säljer två fastigheter

Skrivet av 

 

En av de sålda fastigheterna som Catella Logistic säljer  ligger i Troyes-Moussey och omfattar cirka 20.000 kvm.


Catella Logistic Europe, etablerat för 18 månader sedan i samarbete med Thierry Bruneau, säljer sina två första logistikbyggnader för 33,28 MEUR, cirka 360 Mkr. Byggnaderna ligger i Troyes-Moussey och Cholet, de två logistikfastigheterna hyrs ut i 9 år till LOGTEX, en logistikleverantör specialiserad på mode, lyx och e-handel.

Med en lokalyta om 19.932 kvm och och med 17.205 kvm avtagbara mezzaniner av metall, kommer byggnaden i Troyes att driva logistikverksamhet för kunder som Absorba (Kidiliz-gruppen), Balibaris och Le Slip Français.

Med en yta på 18.768 kvm och utrustad med 19.583 kvm avtagbara mezzaniner av metall, kommer byggnaden i Cholet att hyras ut IKKS-gruppens och företagets verksamhet med globala logistik.

Groupama Group, ett ledande bolag inom försäkringsbranschen i Europa, har förvärvat Catellas två logistikfastigheter för totalt 33,28 MEUR, cirka 360 Mkr.  Rådgivare åt Catella Logistic Europe råd i transaktionen var Catella Property Consultants.

– Försäljningen är en första milstolpe för vårt nya företag Catella Logistic Europe. Redan efter 18 månader efter lanseringen av vår verksamhet kan vi leverera två fullständiga, högkvalitativa och moderna logistikfastigheter med en stark hyresgäst och en etablerad investerare. Vi har också flera  intressanta affärer i  pipeline och vi kommer snart att starta ett nytt projekt, säger Thierry Bruneau, CEO för Catella Logistics Europe.