29 april 2024
torsdag, 03 oktober 2019 10:46

CLS köper i London för 810 Mkr

Skrivet av 

 

Fastigheten Clockwork Building är en av två fastigheter som CLS köper i London. Clockwork Building omfattar 3.681 kvm kontorsytor, som är uthyrda till 100 procent till 6 hyresgäster. Bild: Matt Architecture


CLS Holdings har avtalat om att förvärva två kontorsbyggnader i London. Det ena förvärvet är fastigheten på 6 Lloyds Avenue, City of London, EC3, medan det andra förvärvet avser Clockwork Building, Hammersmith, W6. Total köpeskilling för båda fastigheterna är 66,65 miljoner pund, cirka 810 Mkr, exklusive kostnader. De två fastigheternas hyresintäkter per år är 4,2 miljoner pund, vilket ger CLS en initial avkastning om 6,2 procent. Tillträde till de båda fastigheterna förväntas ske inom fyra veckor.

Fastigheten 6 Lloyds Avenue
består av 3.238 kvm kontorsyta och denna fastighet ligger i östra London City, nära Fenchurch Street station, inom gångavstånd från Tower Hill och Monument tunnelbanestationer. Fastigheten är för närvarande uthyrd till 82 procent till 27 hyresgäster med en genomsnittlig återstående kontraktstid om 2,2 år. Det är möjligt för CLS att uppgradera fastigheten för att öka hyresintäkterna. Fastigheten 6 Lloyds Avenue ligger nära CLS Holdings senaste förvärv av en fastighet på 9 Prescot Street.

Byggnaden Clockwork W6
, omfattar 3.681 kvm kontorsytor, som är uthyrda till 100 procent till 6 hyresgäster med en genomsnittlig återstående kontraktstid  om 3,2 år. Fastigheten ligger väster om Hammersmith Broadway och mindre än fem minuters promenad från tunnelbanestationen Ravenscourt Park.

 

CLS avser att finansiera förvärvet genom eget kapital och bankfinansiering.

Fredrik Widlund
, verkställande direktör för CLS, säger i en kommenterar:
– Den brittiska marknaden, och särskilt Londons, erbjuder betydande möjligheter för förvärv av fastighetsinvesterare med stort kapital. Dessa fastigheter erbjuder ett starkt kassaflöde från ett brett utbud av hyresgäster. Vi fortsätter att fokusera på vår framgångsrika strategi att med ett opportunistiskt perspektiv förvärva fastigheter i Storbritannien, Tyskland och Frankrike, där vi aktivt kan hantera tillgångarna för att leverera ökade intäkter och värde till våra investerare.