29 april 2024
onsdag, 02 oktober 2019 13:15

AXA köper hotellfastigheter för 5,9 Mdr kr

Skrivet av 

 

En av hotellfastigheterna som AXA nu förvärvar av Principal är Hilton Vienna Danube Waterfront, med 376 rum, nära Vienna University of Economics and Business.


AXA Investment Managers – Real Assets har förvärvat en portfölj med 11 hotell i Europa för 545 MEUR, cirka 5,88 Mdr kr. Säljare är Principal Hotel Immobilien Spezial Fonds som säljer sin återstående portfölj av cityhotell i en av sina två hotellfastighetsfonder. Portföljen som säljs omfattar över 2.300 rum i 7 hotellfastigheter i Tyskland. De sålda fastigheterna är Mondial Hotel am Dom MGallery i Köln, NH Hotels i Düsseldorf och Köln, två Mercure hotell i Berlin och Hannover, Intercity-hotellet i Leipzig och Steigenberger-hotellet i Kiel. Övriga sålda hotellfastigheter är fyra hotell som Hilton Danube-hotellet i Wien; Ibis-hotellet i Haag centrum, Lux Hotel Lisboa Park och NH Hotel Turin Center. Transaktionen avslutas förväntas avslutas under fjärde kvartalet 2019.

Jochen Schafer-Suren, CEO för Principals hotelldivision, säger i ett pressmeddelande:
– På Principal är vi stolta över resultaten av vår första hotellfondsinvestering vilken med denna transaktion innebär att vi stänger fonden i början av 2020 för att returnera kapital och vinster till våra institutionella investerare. Principial kommer att fokusera på att investera över 400 MEUR i eget tillgängligt kapital för nya hotellinvesteringar i Principals existerande andra hotellfond som har ett  fokus på värdetilläggsinvesteringar i Europa.

Han tillägger:
– Dessutom kommer vi att utnyttja vår expertis inom hotellfastigheter för att nå fler investerare på grund av hotellfastigheters attraktiva långsiktiga inkomster genom att utveckla nya hotellfastighetsinvesteringar i Europa och i USA när marknaderna mognar med högkvalitativa hotelltillgångar och riskavkastningsprofiler.