27 april 2024
onsdag, 28 augusti 2019 10:30

Sehlhall bygger äldreboende i Upplands Väsby

Skrivet av 

 

Till sommaren 2021 ska Sehlhall ha uppfört ett äldreboende om 40 lägenheter och en förskola om fem avdelningar i Upplands Väsby.

 


I juni i år bildades Sehlhall Fastigheter som satsar på samhällsfastigheter. Bakom bolaget finns bland annat Carl-Henric Svanberg och familjen Hirsch som medverkade i en första resning om 200 Mkr. Bolagets styrelseordförande är före detta finansministern Anders Borg. Nu köper Sehlhall mark i Upplands Väsby för uppförande av ett äldreboende och en förskola.

 

Säljare av marken, som består av två fastigheter är, dels Svenska kyrkan, dels en privat markägare. Förvärvet har genomförts för att uppföra ett modernt äldreboende om 40 lägenheter och en förskola om fem avdelningar. Total byggnadsvolym uppgår till 4.300 kvm

 

– Forskningen och empirin ger en samstämmig bild; äldre som vistas nära barn håller sig friskare, mår bättre psykiskt och blir mer sociala sinsemellan. Även barn mår bra av att se, möta och interagera med äldre. Det här projektet möjliggör för Sehlhall Fastigheter att ytterligare förstärka landets sociala infrastruktur, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.

 

Projekten i Upplands Väsby, som utvecklas inom affärsområdet Sehlhall Vårdbostäder, beräknas vara färdigställt till sommaren 2021.