3 maj 2024
tisdag, 27 augusti 2019 10:14

Stockholmshus till Solberga

Skrivet av 

 

Visionsbild för de 130 hyresrätterna som Stockholmshem ska bygga i korsningen Främlingsvägen och Kristallvägen i Solberga.

 


Stockholmshem ska bygga cirka 130 bostäder som Stockholmshus på två platser längs Folkparksvägen, i Solberga. I korsningen Folkparksvägen och Kristallvägen föreslås cirka 90 lägenheter i sex bostadshus. Fyra av husen placeras längs Folkparksvägen och två längs Kristallvägen. En innergård med bevarad naturmark skapas i kvarterets södra del.

 

Cirka 500 meter söderut på Folkparksvägen, mittemot Citrusgårdens förskola, föreslås även cirka 40 lägenheter i tre bostadshus. Husen placeras längs Folkparksvägen och får entréer mot gatan.

 

Samtliga lägenheter planeras bli hyresrätter och bostadshusen uppförs enligt modellen för Stockholmshus. Byggnaderna ska uppföras som lamellhus, med släta sadeltak i fyra till fem våningar. Planen möjliggör även lokaler i bottenvåning för centrumändamål längs Folkparksvägen.

 

Träd och naturmark ska sparas i så stor utsträckning som möjligt mellan den nya och den befintliga bebyggelsen. Både för att anknyta till Solbergas karaktär av ”hus i park” och för att behålla möjligheter till rekreation på och intill den egna bostadsgården.


Detaljplanen planeras gå ut på granskning under kvartal 1, år 2020 med ett antagande i stadsbyggnadsnämnden under kvartal 2, år 2020.