2 juni 2020
onsdag, 12 juni 2019 10:09

Skanska hyr ut 3.200 kvm i Sthlm 04

Skrivet av 

 

Huvudentré till Sthlm 04, cirka 300 meter från Gullmarsplans t-banestation. Till vänster syns Sthlm 01 som ska stå inflyttningsklart under andra kvartalet 2020.


Låghuset Sthlm 04 ligger intill Skanskas höghus Sthlm 01 med 27 våningar i Hammarby sjöstad.

 

 


 

Den statliga myndigheten UKÄ, Universitetskanslersämbetet och Fazer Food Services tar plats i Skanskas projekt Sthlm 04 i Hammarby sjöstad. De tecknade avtalen innebär att Universitetskanslersämbetet hyr cirka 2.150 kvm och Fazer hyr cirka 1.050 kvm restaurang och café. Uthyrningarna omfattar därmed totalt cirka 3.200 kvm och verksamheterna flyttar in under det fjärde kvartalet 2020. Sthlm 04 omfattar totalt cirka 12.000 kvm lokaler.

 

– Den nya lokalen och läget möjliggör att vi som myndighet kan fortsätta vårt framåtriktade arbete med extern samverkan, öppenhet och att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt, säger Anders Söderholm, generaldirektör på Universitetskanslersämbetet.

 

– UKÄs uppdrag, att tillsammans med lärosätena för all högre utbildning och forskning i Sverige kvalitetssäkra och utveckla verksamheten är av stor vikt för svenskt näringslivs konkurrenskraft. Vi är stolta att välkomna dem. Fazers etablering innebär ett starkt och viktigt komplement till den nu snabbt framväxande matscenen i Hammarby sjöstad. Sthlm New Creative Business Spaces, som när det är färdigställt kommer utgöra arbetsplats för närmare åttatusen människor, blir en plats att trivas och utvecklas på, säger Krister Lööw, som ansvarar för uthyrningen i Sthlm New.