28 april 2024
tisdag, 28 maj 2019 12:54

Archus tecknar ramavtal med Heby kommun

Skrivet av 

 

Åsa Svedjetun, affärsutvecklare på Archus Development.

 

 

Archus Development har vunnit en ramavtalsupphandling i Heby kommun avseende fastighetsutveckling i samband med uppförandet av vård- och omsorgsboenden. Ramavtalet löper på ett år efter kontaktstecknande med möjlighet till tre års förlängning.

 

Heby kommun har behov av vård- och omsorgsboende och politikerna har beslutat att 80 nya platser ska byggas. Då kommunen inte själva vill äga eller förvalta byggnaden måste marknadens aktörer uppvaktas. En ramhandling har skapats innehållande boendets funktioner, och nu inleds en dialogbaserad förhandling med marknaden för att få fram ett köpeavtal för mark, med tillhörande hyresavtal och genomförandeavtal.

 

Archus Development har nu tecknat ett ramavtal med kommunen. Enligt avtalet ska Archus tillgodose kommunens behov av kompetens av fastighetsutveckling i samband med uppförandet av vård- och omsorgsboendet.

 

I uppdraget ingår projektledning, strategiska frågor i samband med försäljning av fastighet, upprättande av hyresavtal, gränsdragningslistor etc. Archus ska även göra en utredning av fastighetens möjliga framtida användning.

 

– Vi är stolta över att få förtroendet att vara leverantör av fastighetstutvecklingstjänster i samband med Hebys behov nya av vård- och omsorgsboenden. Att vinna ramavtalsupphandlingen är också ett erkännande av vår specialistkompetens och mångåriga erfarenhet av affärs- och fastighetsutveckling, säger Åsa Svedjetun, affärsutvecklare på Archus Development.

 

Avtalstiden är ett år från kontraktstecknande. Därefter har beställaren rätt att förlänga avtalet årsvis i maximalt tre år.