28 april 2024
måndag, 27 maj 2019 12:00

Akademiska Hus bygger för AcadeMedia i Uppsala

Skrivet av 

 

 

 

 

Hus 3, Campus Polacksbacken i Uppsala. Foto: Akademiska Hus


Akademiska Hus satsar 156 Mkr på att omvandla den gamla kasernbyggnaden Hus 3 på Campus Polacksbacken till en modern utbildningsmiljö för NTI-Gymnasiet och ProCivitas.

 

Hus 3 är en av tre kaserner på Polacksbacken som byggdes i början av 1900-talet för Upplands infanteriregemente. Byggnaden ligger mitt i ett av Uppsalas mest intressanta utvecklingsområden med goda allmänna kommunikationer och direkt närhet till bland annat Ulleråker där omfattande planer på nya bostadsområden finns.

 

Tidigare hyrde Uppsala universitet Hus 3 men lämnade lokalerna 2017 för att flytta till det nybyggda Segerstedthuset. Inför att den 7.500 kvm stora byggnaden nu får nya hyresgäster –  två gymnasieskolor som ägs av AcadeMedia – investerar Akademiska Hus i en omfattande renovering.

 

– Vi ser en stark efterfrågan på centralt belägna lokaler för gymnasieutbildningar, särskilt då det i kringområdet växer fram nya bostadsområden. Genom att välkomna AcadeMedia till våra lokaler vill vi bidra till att möjliggöra den befolkningsmässiga expansion som pågår i Uppsala. Samtidigt hoppas vi att närheten till Uppsala universitet ska leda till att fler av gymnasieleverna får ett ökat intresse för universitetets naturvetenskapliga utbildningar, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.