29 april 2024
onsdag, 08 maj 2019 10:04

Logicenters köper för 240 Mkr av Skanska

Skrivet av 

 

Skanska utvecklar åt Logicenters i Södra Väla, Helsingborg, med närhet till E4, E20 och Sveriges näst största containerhamn.

 

 



Logicenters har avtalat med Skanska som ska utveckla och sälja logistikanläggning i Helsingborg för cirka 240 Mkr. Anläggningen på drygt 30.000 kvm ska vara färdigställd under första kvartalet nästa år då även hyresgästen, PostNord TPL, flyttar in.

– Vi är mycket glada över försäljningen. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Logicenters då vi tillsammans utvecklar över 50.000 kvm lokalyta på övriga platser i landet, säger Henrik Ahnström, chef för projektutveckling på Skanska Fastigheter Göteborg.

Den aktuella fastigheten uppförs i ett väletablerat företagsområde längs österleden i Helsingborg, med närhet till både E4 och E20.

– Helsingborg är en av Sveriges knutpunkter när det gäller logistik, vilket gör oss glada över att investera i en anläggning här. Vi är väldigt stolta över samarbetet med Skanska, vilket ger oss möjligheten att bredda vår portfölj i hela Sverige. Anläggningen passar väl in i vår strategi att erbjuda lokaler i optimala lägen såväl som specifikationer av modern standard, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head, Logicenters.