2 maj 2024
måndag, 29 april 2019 17:08

Byggstart för Nobelberget

Skrivet av 

 

Nobelbergets första bostadskvarter till vänster och Panncentralen förskola med skorstenen och Formalinfabriken i mitten. Det planerade Sicklastråket kommer att binda ihop Nobelberget med såväl Hammarby Sjöstad som Sickla. Visionsbild: Walk the room


I lördags firade Atrium Ljungberg startskottet för Nobelberget med Stockholm Jazz Festival stod för scenprogrammet med Rigmor Gustafsson i ett bejublat framträdande. På Nobelberget, mellan Sickla och Hammarby Sjöstad, växer en ny stadsdel fram med 500 bostäder, kreativa kontor, kulturetableringar, grönska och mötesplatser. Det första kvarteret omfattar 68 lägenheter, vilka ska vara klara för inflyttning under hösten 2020.

 

I den nya stadsdelen omvandlas karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken till kreativa kontor, restaurang och café och blir en mötesplats där de första hyresgästerna flyttar in redan till sommaren. Vidare ska Panncentralen, med sin höga skorsten, bevaras och i augusti 2020 flyttar en förskola in i lokalerna.

 

– Jag är väldigt glad över att vi nu startar byggnationen av det nya bostadskvarteret på Nobelberget. Det är en viktig del i förverkligandet av Atrium Ljungbergs vision om att utveckla levande stadsmiljöer, framhöll Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.