28 april 2024
fredag, 01 mars 2019 13:02

Tristan säljer för 972 Mkr i Oslo

Skrivet av 

 

Tristan Capital Partners har sålt Grensen 5-7 om 14.000 kvm i centrala Oslo.

 


Tristan Capital Partners fond EPISO 3 (European Property Investors Special Opportunities Fund) har sålt en fastighet i centrala Oslo för 900 MNOK (cirka 972 Mkr) till ett syndikat av investerare som strukturerats av Clarksons Platou Real Estate. Försäljningen är Tristans andra viktiga kontorsaffär i Oslo sedan oktober i fjol då landmärket Helsfyr Atrium förvärvades från Starwood för motsvarande cirka 1,26 Mdr.

Den sålda fastigheten ligger på Grensen 5-7, cirka 150 meter från huvudstråket Karl Johans gate, och omfattar cirka 14.000 kvm kontor och butik. Vid försäljningen assisterade Tristans fond av Pangea Property Advisors och Thommessen. Malling & Co Project Finance har fungerat som kapitalförvaltare under innehavsperioden.

– Vi började investera i Norge för ett decennium sedan och sedan dess har marknaden blivit ett alltmer intressant för internationell kapital. I fastigheten på Grensen 5-7 har vi under de senaste fyra åren omförhandlat kontrakt med fyra hyresgäster och säkrat ytterligare en hyresgäst, säger Jean Philippe Blangy, chef för kapitalförvaltning hos Tristan Capital Partners.

Sedan 2009 har Tristan Capital Partners har genomfört 17 transaktioner värderade till över 1,4 miljarder euro runt om i Norden. Sju av transaktionerna i Norge har slutförts sedan slutet av 2015, med ett totalt värde över 5 miljarder norska kronor.

– Den norska marknaden har fungerat bra de senaste åren, särskilt har kontorssektorn drivits av stark efterfrågan och begränsat utbud. Ur ett investeringsperspektiv ser vi fortfarande positivt på Oslo och fortsätter att proaktivt söka möjligheter på starka platser, tillägger Anne-Jan Jager, direktör i Tristan.