26 april 2024
onsdag, 30 januari 2019 10:29

Nordisk Renting hyr ut till ambulanssjukvården

Skrivet av 

 


För första gången får Ursvik Entré, eller Bankhus 90, en hyresgäst som inte är SEB. Bygganden uppfördes 1989-1992 för Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) med SEB Fastigheter som uppdragsgivare. För formgivningen svarade Rosenbergs Arkitektkontor. Foto: Holger Ellgard

 




Region Stockholm har undertecknat ett hyresavtal för 2.500 kvm i landmärket Ursvik Entré, även känt som Bankhus 90 i Sundbyberg. Ytan kommer att användas av Ambulanssjukvården i Storstockholm AB (AISAB). Det den första uthyrningen någonsin till annan hyresgäst än SEB i byggnaden, som totalt omfattar 60.000 kvm. Fastigheten ägs av Nordisk Renting och Cushman & Wakefield har varit rådgivare i samband med uthyrningen. Hyresavtalet innefattar också finansiering av anpassningar som är nödvändiga för att möta AISABs specialbehov. Utrymmena kommer att stå klara för AISAB att flytta in i under oktober 2019.

– Att Region Stockholm väljer att förlägga sin nya ambulanscentral i Ursvik Entré är ett bevis på att fastigheten ligger strategiskt för att snabbt kunna nå hela norr- och västerort genom den direkta närheten till stora trafikleder. Det vittnar också om att byggnaden väl går att anpassa för en mängd olika verksamheter, säger Johan Zachrisson, Head of Agency Leasing på Cushman & Wakefield.

Nordisk Renting har i och med SEB:s flytt från stora delar av fastigheten öppnat upp för nya hyresgäster i ett modernt koncept med utökat serviceutbud. I och med det nya avtalet mellan Nordisk Renting och Region Stockholm är 10.500 kvm idag uthyrda till SEB och AISAB med långa hyresavtal.

– Vi är glada över att välkomna AISAB som ny kund i Ursvik Entré. Vi hoppas att vårt samarbete ska bidra till förbättrade förutsättningar för dem att vidareutveckla sin viktiga verksamhet, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting