26 april 2024
tisdag, 22 januari 2019 11:48

AMF hyr ut i Stockholmsverken

Skrivet av 

 


AMF Fastigheters Stockholmsverken på Södermalm lockar fler hyresgäster.

 

 


IT-tjänsteföretaget EVRY samlokaliserar sina dotterbolag NetRelations och Findwise till AMF Fastigheters projekt Stockholmsverken på Södermalm. Dessutom kommer EVRY Strategic Design Lab skapa ytor för kreativt samarbete med kunder i lokalerna. Totalt omfattar hyreskontraktet 1.400 kvm. Inflyttning sker under våren 2019. Tenant & Partner har varit rådgivare åt hyresgästen.

Stockholmsverken är ett av Södermalms klassiska industrikvarter som AMF Fastigheter utvecklar till en ny plats för arbete, möten och umgänge. Totalt utvecklas 23.000 kvm till arbetsplatser som kan välkomna en bredd av företag, samtidigt som gatuplanen öppnas för restauranger och kaféer. Kvarterens innergårdar kommer också att utvecklas och öppnas för allmänheten. I Stockholmsverken kommer de bland annat att ha co-workingföretaget The Park som granne.

– Det är jättekul att så innovativa företag med ett tydligt fokus på att skapa en bra arbetsplats vill utvecklas i Stockholmsverken. Det här ska bli en plats där människor kan växa med sina idéer och vi ser verkligen att dessa snabbväxande företag är med och skapar rätt förutsättningar för det, säger Tove Törneman, projektchef för Stockholmsverken, AMF Fastigheter.