26 mars 2019
torsdag, 01 november 2018 16:45

Primeliving kan förlora projekt med studentskrapa

Skrivet av 
alt
Prime Living har fått en markanvisning för en studentskrapa i 15 våningar med 162 bostäder vid Roslags Näsby station. Denna anvisning har nu Prime Living misskött, enligt Johan Algernon (M), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Bild: ÅWL Arkitekter

 

Prime Living, som bygger studentbostäder på olika platser runt om i Sverige, har stora problem, enligt Byggnadsarbetaren. Företaget har bland annat anlitat huvudentreprenörer med kriminella kopplingar. Företrädare har dömts för förberedelse till mord, misshandel och varit inblandade i en svartjobbshärva. Granskningen visar också att Prime Living inte betalt underentreprenörer, att byggen varit farliga och att lägenheterna har stora kvalitetsproblem.


Prime Living, som har vunnit en markanvisningstävling i Täby kommun, ska inom två år börja bygga en miljöanpassad studentskrapa på 15 våningar, med totalt 162 bostäder, vid Roslags-Näsby station.

 

Johan Algernon (M), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden, kommenterar uppgifterna om Prime Living så här:

– Vi ser mycket allvarligt på det här. I Täby ska vi ha företag som följer sina åtaganden och följer lagar och regler, säger han.

 

Johan Algernon säger även att kommunen redan har problem med företaget, på grund av att företrädare från Prime uteblivit från möten och inte hört av sig. Han hänvisar till ett brev från kommunledningskontoret till Prime Living. Där står bland annat: ”Prime Living orsakar just nu kostnader och förseningar genom sitt agerande”.

 

Johan Algernon säger:

– Vi är oroliga att det här inte ska fungera, oroliga för uppgifterna som vi nu har fått ta del av och den bristande kommunikationen från dem. Vi vill att det projekt som de har markanvisning på ska bli av med hög kvalitet. Därför är vi beredda att hitta en annan aktör som bättre kan genomföra det här.

 

Och det kan även inbegripa rättsliga åtgärder, säger Johan Algernon (M), kommunalråd, till Byggnadsarbetaren.

 

Byggnadsarbetaren, har även haft kontakt med Magnus Dahlberg, vd för Prime Living Industries, som svarat på följande mejlfrågor:

 

Flera av era huvudentreprenörer har kriminella kopplingar. Vilka kontroller gör ni av dem ni anlitar?

 

– Jag kan inte säga mer än att vi tyvärr har fallerat i vår kontroll och då främst på grund av tidspress. Nu har vi dock förbättrade rutiner på plats vid kontrakterande av ny entreprenör, skriver Magnus Dahlberg, vd för Prime Living Industries i ett mejlsvar till Byggnadsarbetaren.

 

Hur reagerade ni när den tidigare projektledaren på Mälarvikens Tak och Bygg blev mördad – och hur reagerade ni på hoten mot företaget?

Se länk:

http://www.fastighetsaktien.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=17455:liding%C3%B6mord-kan-kopplas-till-byggf%C3%B6retag&Itemid=321

 

– Givetvis är det extremt sorgligt och obehagligt när en person man fysiskt träffat och haft en tidigare relation med blir skjuten. Vi har dock inte haft något samröre med Mälarvikens Tak och Bygg sedan februari i år och har därmed enbart fått information om hot som en del av stämningsansökan via vårt juridiska ombud, skriver Magnus Dahlberg, vd för Prime Living Industries i sitt mejlsvar.