18 maj 2024
onsdag, 31 oktober 2018 17:46

Amasten frånträder 5 bostadshyreshus i Ronneby

Skrivet av 
alt
Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Sverige.

 

Amasten Fastighets AB har frånträtt de 5 fastigheter i Ronneby som tidigare pressmeddelats i samband med att förvärvsavtal tecknades den 2 juli. Det tidigare villkoret från köparen om att erhålla slutlig finansiering har uppfyllts och fastigheterna har idag tillträtts av Studentbostäder i Sverige AB, där Amasten efter transaktionen äger 28 procent. Övriga ägare är Offentliga hus (45 procent), Samhällsbyggnadsbolaget (23 procent) samt ledning och styrelse (4 procent). Transaktionen har skett i bolagsform och har baserats på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 257 Mkr.

 

– Med våra ägare och deras erbjudanden kan vi utveckla, inte bara studentboenden, utan hela samhällen. Det är otroligt spännande att komma igång, säger Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Sverige.

 

– Det finns ett tomrum på marknaden inom segmentet studentbostäder, Studentbostäder i Sverige AB är helt rätt i tiden. Det är ett klokt beslut att bilda ett bolag som förvaltar, utvecklar och bygger studentbostäder. Det krävs en unik och speciell kompetens för det, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten Fastighets AB.

 

Den slutgiltiga köpeskillingen för aktierna i bolaget uppgår till cirka 172,1 Mkr. Betalning har erlagts i form av aktier i Studentbostäder i Sverige AB samt som kontanta medel och ägarlån.

 

Advokatfirman Glimstedt och Colliers International har agerat rådgivare åt Amasten.

 

I en kommentar kan sägas att Amasten har gjort flera större förvärv i Ronneby. I mars 2017 köpte bolaget åtta bostadsfastigheter med 286 lägenheter i centrala Ronneby för 248 Mkr. Vid förvärvstillfället var uthyrningsgraden 98 bostäder. Säljare var Heimstaden.

 

I juli 2016 köpte Amasten 13 centralt belägna bostadsfastigheter med kontorslokaler i Ronneby, omfattande totalt 18.244 kvm. Köpeskillingen var 186 Mkr och säljaren var Havsklippan Invest AB. Vid detta förvärvstillfälle omfattade Amastens bestånd i Blekinge drygt 900 bostäder. SF