5 maj 2024
måndag, 29 oktober 2018 17:16

Antamo blir vd för Lejonfastigheter i Linköping

Skrivet av 
alt
Micael Antamo. Fotograf: Crelle

 

Micael Antamo, vd för Norrevo Fastigheter AB, har meddelat att han kommer att sluta. Sista anställningsdag blir den 3 mars 2019.

 

– Jag har i dagarna tackat ja till erbjudandet om att bli vd för Lejonfastigheter AB i Linköping. Det har varit tre mycket utvecklande och lärorika år på Norrevo. Tillsammans har vi startat upp, etablerat och utvecklat verksamheten utifrån tuffa förutsättningar. Norrevo har alla förutsättningar för att nå visionen om att utveckla välkomnande och innovativa lokaler för ett levande Norrköping, säger Micael Antamo, vd, Norrevo Fastigheter AB.

Norrevo Fastigheter är ett ungt bolag i stark utveckling. Att skapa en ny verksamhet är en utmaning på flera sätt, men också början på en spännande och mycket positivt resa.

 

– Norrevos resa har bara börjat. Tillsammans med våra kunder och medarbetare. Med kommunens aktörer och omvärlden. Vi vet vart vi är på väg och resan dit kan vi alla påverka. Framtiden ser väldigt ljus ut. Vi vill tacka Micael för det fina arbete som han har utfört och önskar honom varmt lycka till, säger Mårten Arnberg (S), styrelseordförande, Norrevo Fastigheter AB.

 

Norrevo Fastigheter
Norrevo Fastigheter äger, förvaltar och hyr in ändamålsenliga lokaler till de kommunala verksamheterna. Lokalerna rymmer i huvudsak kommunens kärnverksamheter samt arbetsplatser till en stor del av kommunens 11.000 medarbetare.

 

Norrevo äger några av Norrköpings mest välkända fastigheter. I fastighetsbeståndet ingår bland annat Hörsalen, Värmekyrkan, Norrköpings Konstmuseum, Norrköpings Stadsteater och Himmelstalundshallen. Totalt omfattar det egna fastighetsbeståndet cirka 80.000 kvm.

 

Bolaget har även uppdraget att utveckla och förvalta cirka 720.000 kvm lokaler som ägs av Norrköpings kommun och bolag inom Norrköping Rådhus AB. För att täcka kommunens totala behov av lokaler administrerar Norrevo även inhyrning av ytterligare cirka 300.000 kvm lokaler från andra fastighetsägare.

 

– Vi är glada för att Micael Antamo har tackat ja till uppdraget. Han kommer att tillföra mycket kompetens till bolaget. Lejonfastigheter är inne i ett intensivt utvecklingsskede och vi menar att Micael Antamo är rätt person att driva förändringsarbetet vidare, säger Björn Immerstrand, ordförande i Lejonfastigheters styrelse.

 

– Jag är mycket glad över förtroendet men även ödmjuk inför utmaningen. Det ska bli spännande och kul att få arbeta tillsammans med Lejonfastigheters medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling, säger Micael Antamo.

 

Nuvarande tillförordnad vd, Susanna Roback, kommer att fortsätta leda organisationen tills Micael Antamo tillträder posten, då hon återtar sin tidigare tjänst som fastighetschef för förvaltning och underhåll hos Lejonfastigheter.

 

Lejonfastigheter

Lejonfastigheter i Linköping äger förskolor, grundskolor och gymnasieskolor, vårdboenden, servicehus och gruppboenden samt publika hus för kultur, sport och viktig samhällsservice. Lejonfastigheters värde är cirka 4,7 Mdr kr.