18 maj 2024
fredag, 26 oktober 2018 17:55

Catella säljer verksamheten med Wealth Management

Skrivet av 
alt
Knut Pedersen, koncernchef för Catella.

 

Catellas helägda dotterbolag Catella Bank S.A. har ingått ett avtal om inkråmsöverlåtelse om att avyttra sin verksamhet med Wealth Management i Luxemburg till VP Bank (Luxemburg) SA för cirka 110 Mkr. Den svenska  verksamheten med Wealth Management och kortutgivning ingår inte i transaktionen och Catellas strategiska översyn för dessa verksamheter fortgår.

 

Affären innebär att Catellas balansomslutning minskar med cirka 2 Mdr kr. Det slutliga försäljningspriset är beroende av vissa villkor relaterade till förvaltat kapital på transaktionsdagen, vilken förväntas bli den 1 februari 2019.

 

Catella och VP Bank kommer att inleda ett distributionspartnerskap för att utveckla och tillhandahålla produkter till de nordiska och europeiska marknaderna.

 

– Det innebär en fantastisk möjlighet för Catella att få distribuera alternativa produkter via en stor och trovärdig partner. Transaktionen är också ett viktigt steg för Catella mot en effektivare kapitalstruktur och ett mindre omfattande regelverk, säger Knut Pedersen, koncernchef för Catella.

 

På fredagens börs steg Catellas aktie kraftfullt med över 14 procent till 23,00 kr som senast betalt. LE