27 april 2024
torsdag, 27 september 2018 16:04

Scandic växer starkt i Norge

Skrivet av 
alt
Svein Arild Steen-Mevold, vd för Scandic Hotels Norway.

 

Scandic Hotels Norway har haft en stark tillväxt de senaste åren. I Norge har Scandic sedan år 2017 öppnat eller ingått avtal om att förvärva 15 nya hotell. För att skydda kunder och anställda och för att ha nytta av de möjligheter som det ligger i en framtida tillväxt, stärker Scandic sin norska ledningsgrupp med två nya positioner och växer samtidigt från fyra till fem distrikt.

– Det är ett nöje att tillkännage att Scandic Norge ökar från fyra till fem distrikt från och med 1 januari 2019. Efter flera års stark tillväxt ser vi behovet av att skapa ett separat distrikt i centrala Norge och Oslo. Det kommer att leda till fortsatt tillväxt under de närmaste åren, säger Svein Arild Steen-Mevold, vd för Scandic Hotels Norway.

Gry Eriksen har avtalat om ett tvåårigt engagemang som projektledare för Scandic Hotels och han kommer bland annat att ansvara för att bygga destinationsuppdrag i hela Norge, inklusive försäljning och bokning från flera hotell, samlade under ett tak. Eriksen har redan genomfört liknande uppdrag i Trondheim och Innlandet med stor framgång. Denna insats kommer att fortsätta i övriga Norge.

Linje Vikrem-Rosmæl verkar som distriktschef för mellersta Norge i ett distrikt som sträcker sig från Namsos i norr till Ålesund i söder med Trondheim.


Vikrem-Rosmæl, i dag hotelldirektör på Scandic Lerkendal, ser stor potential i den nya regionen, säger:
– Vi måste vara bättre att marknadsföra Trondheim, både som en destination i sig och som en perfekt bas för att uppleva resten av Trøndelag och norra västra Norge. Dessutom ser vi oss som marknadsledande för verksamheter inom kurser och konferenser och vi ser stora möjligheter för expansion, särskilt i forskningsmiljöer och bland offentliga kunder. Vi måste stimulera våra kunder och hjälpa dem att se möjligheter att organisera konferenser som sätter Trondheim på kartan internationellt.