29 april 2024
torsdag, 06 september 2018 10:30

Midroc och Scandic byggstartar i Helsingborg

Skrivet av 
alt
Vid första spadtaget för WTC och Scandics nya hotell på Oceanpiren i Helsingborg medverkade Peter Syrén, vd Midroc Properties, Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande, Helsingborg och Thomas Hansen, hotelldirektör Scandic Helsingborg Nord.


I april tecknade Scandic avtal med Midroc om driften av ett hotell på Oceanpiren i Helsingborg. I onsdags togs det första spadtaget för det nya hotellet som beräknas stå klart hösten 2021. Det blir Scandics andra hotell i Helsingborg och kommer rymma cirka 180 rum, konferensfaciliteter, gym, restaurang och bar.
    

Det nya Scandichotellet är en del av det stora H+-projektet där den gamla industrihamnen i Helsingborg omvandlas till ett modernt urbant område, kallat Oceanhamnen. Den industriella ytan kommer helt konverteras till att inhysa hotell, bostäder, kontor och butiker. Ett World Trade Center planeras i samma hus som hotellet vilket ger Scandic stora möjligheter till kommersiella samarbeten, samtidigt som hotellet kommer vända sig till både affärs- och fritidsresenärer. Hotell- och kontorsfastigheten att omfatta cirka 11.000 kvm, varav hotelldelen utgör cirka 7.000 kvm.
    

– Det nya hotellet kommer att stärka vår position som den ledande aktören i regionen och vara ett bra komplement till vår befintliga portfölj både i regionen och i Helsingborg. När det blir färdigt kommer det att vara ett av Helsingborgs nya landmärken och vi kommer att kunna ge våra gäster en riktigt härlig hotellupplevelse i en helt ny och spännande stadsdel, säger Åsa Keller Wannhem, distriktsdirektör Syd, Scandic.