28 april 2024
måndag, 03 september 2018 15:32

Fler takvåningar i ett växande Köpenhamn

Skrivet av 
alt
Ett kök i Rådmandshuse, en fastighet som den 1 oktober i år får 18 nya taklägenheter på Rådmandsgade, som ligger centralt på Nørrebro i Köpenhamn. Lägenhetsstorlekar är mellan 61-110 kvm.

Köpenhamn växer och varje år mottar kommunen 10-11.000 nya invånare. Samtidigt saknas, enligt danska Construction, cirka 22.000 studentboende på nationell nivå. Behovet av nya bostäder är stort, rapporterar Byens Ejendom.

Användningen av takvåningar har visat sig ge ett lyft åt flera bostadsföreningar i huvudstaden. På Nørrebro renoverar Skoukoncernen för närvarande en fastighet för 18 nya takvåningar. Lägenheterna har just blivit utrustade och de första taklägenheterna förväntas vara inflyttningsklara den 1 oktober 2018.

Lägenheterna har blivit en verklighet efter att byggföretaget Skou köpte 2.900 kvm bostadsyta av Köpenhamns kommunfullmäktige under år 2016. Som en del av i avtalet ska Skou Group också att renovera 10 entréer och ge fastighetens fasad ett uppsving. Och för att sälja de moderna takvåningarna har Skoukoncernen ingått ett partnerskap med danska bostadsföretag Niels Hald Projects försäljning. Mäklare har varit involverad i hela processen från de första ritningarna, och lägenheterna säljs nu till försäljning.


Priserna på lägenheterna börjar från 3,3 miljoner danska kronor, cirka 4,7 Mkr, för en lägenhet om 65 kvm med fransk balkong, vilket är ett lägre pris än motsvarande lägenhet i Stockholm. SF