1 maj 2024
tisdag, 28 augusti 2018 16:16

Signalisten ska bygga 1.000 hyresrätter i Solna

Skrivet av 
alt
Per Anders Hedkvist, vd för Signalisten.

 

Fler nya hyreslägenheter byggs i Solna de kommande åren och var fjärde lägenhet förmedlas till unga solnabor. Bostadsstiftelsen Signalisten står bakom ett antal av de planerade byggprojekten. När Solna fortsätter utvecklas med nya bostäder de närmaste åren är många av de planerade lägenheterna hyresrätter. Signalisten har målet att bygga 1.000 nya hyresrätter i Solna till år 2025.

 

De allra flesta, närmare 99 procent, av alla solnabor bor i lägenhet – och 40 procent av de fyrtiotusen bostäder som finns i Solna är hyreslägenheter. Nästan en tredjedel av hyreslägenheterna ägs och förvaltas av Signalisten, som är Solna stads allmännyttiga bostadsstiftelse, och det helägda dotterbolaget Solnabostäder. Ungefär var fjärde lägenhet förmedlas till personer mellan 18 och 27 år. När Solna fortsätter utvecklas med nya bostäder de närmaste åren är många av de planerade lägenheterna hyresrätter.

 

– En stad som Solna som växer och utvecklas hållbart behöver fler hyresrätter, och bostäder som passar för alla faser i livet. När vi nu planerar för cirka 1.000 nya hyresrätter i Solna fram till 2025 bidrar vi till en mer levande och sammanhållen stad, säger Per Anders Hedkvist, vd för Signalisten.

 

Av de planerade lägenheterna byggs 210 nya hyreslägenheter i Råsunda, i kvarteret Bollen, vid Råsunda torg och Stråkvägen. Det nya kvarteret ska bygga vidare på centrala Råsundas karaktär av klassisk stenstad. Samtidigt planeras det för verksamheter i bottenvåningen för att skapa en mer levande och stadslik känsla i området. Byggstart förväntas ske under 2018.

 

Under våren togs det första spadtaget för det nya trygghetsboendet Palsternackan vid Jungfrudansen i Huvudsta – här byggs 77 lägenheter för seniorer.

 

Även i Bergshamra planeras för ett trygghetsboende för seniorer med omkring 60 lägenheter.


Bostadsstiftelsen Signalisten planerar också för ett höghus, med cirka 150-170 nya hyreslägenheter i Bagartorps centrum. Det nya huset, tillsammans med annan planerad bebyggelse i området, ska länka samman stadsdelarna Järvastaden och Nya Ulriksdal, med Bagartorps centrum och pendeltåget.

 

Även i centrala Solna, vid Solnavägen och Frösundaleden, planeras för nya hyresrätter. Här planerar Signalisten mellan 150 och 200 lägenheter, med närhet till den nya tunnelbanestationen på gula linjen.