26 april 2024
torsdag, 28 juni 2018 15:46

Elite Hotel storsatsar i Södertälje

Skrivet av 
alt
Elite Hotel ska förvandla Astras gamla huvudkontor invid Södertälje kanal till ett destinationshotell.

 

Elite Hotels har kommit överens med Acturum Real Estate AB (ägt av Peab och Wallenbergägda FAM) att köpa byggnaden som fram till sammanslagningen med Zeneca 1999 var läkemedelsbolaget Astras huvudkontor i Södertälje.

 

I fastigheten ska Elite skapa ett högklassigt destintionshotell med 160 rum, konferensverksamhet för både små och stora möten samt en väl utbyggd spa-verksamhet. I planerna ingår flera restauranger av god internationell klass. Investeringen beräknas till cirka 350 Mkr i köpet och ombildandet till hotell. Cushman & Wakefield har varit säljarens rådgivare. Byggstart sker i augusti och hotellet beräknas vara klart för invigning under hösten 2020.

 

Fastigheten, som ligger i norra stadskärnan invid Södertälje kanal består av två sammanlänkade huskroppar om totalt 12.000 kvm, ett modernt kontorshus uppfört 1994 samt en vacker bryggeribyggnad från 1896.

 

– Alla som besöker fastigheten slås av vilken potential den har och hur vackert den ligger. Här ska vi bygga ett fullödigt Elite-hotell med fokus på möten av alla de sorter samt wellness, säger Bicky Chakraborty, ägare och grundare av Elite Hotels.

 

– Det är ett mycket efterlängtat projekt som Elite Hotels nu förverkligar vid Mälarens inlopp i Norra Stadskärnan. Det markerar ytterligare ett steg i den omvandling som pågår av Södertälje, till en modern kunskapsstad med ett starkt näringsliv, god service och rika möjligheter att mötas, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

– Vi är glada att vårt f.d. huvudkontor kommer till användning på detta sätt. Det ger oss ytterligare en spännande möjlighet för våra gäster från hela världen. Och det passar väl in i vår pågående expansion i Södertälje, säger Per Alfredsson, styrelseledamot i Södertälje Science Park och vice president tillverkning Europa, Mellanöstern och Afrika, på AstraZeneca.

 

– Vårt företag ser med glädje på denna utveckling. Vi har årligen ett stort antal besök varje år i form av internationella gäster från våra sex bilmärken men också från våra återförsäljare som besöker oss bland annat för utbildningar. Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda våra gäster bra mat, hälsa och det bästa läget i Södertälje, säger Claes Jerveland, vd Volkswagen Group Sverige.