26 april 2024
onsdag, 27 juni 2018 13:04

Olov Lindgren ska bygga 85 bostäder i Björkhagen

Skrivet av 
alt
Olov Lindgren ska bygga två punkthus om 6-9 våningar i Björkhagen med 55 hyresrätter samt ett lamellhus med 30 hyresrätter. Integrerat i ett av punkthusen ska det finnas en förskola i två våningar.

 

alt

Fastighetsbeteckningarna i det aktuella nybyggnadsområdet i Björkhagen.

 

Olof Lindgren ska bygga cirka 85 nya hyresrätter vid Karlskronavägen i Björkhagen. Den planerade bebyggelsen består av två punkthus i sex till nio våningar med sammanlagt cirka 55 lägenheter och ett lamellhus i fyra våningar med cirka 30 lägenheter. Idag finns en förskola med ett tidsbegränsat bygglov på platsen. Denna förskola planeras att ersättas av en ny permanent förskola i två våningar, delvis integrerad i ett av punkthusen, med fem avdelningar.

 

Planområdet, som är ungefär 8.000 kvm stort, ligger cirka 300 meter fågelvägen från Björkhagens tunnelbanestation. Förslaget är ett viktigt bidrag till att uppfylla Stockholms bostadsmål och skapa goda boendemiljöer. Det bidrar även till att täcka dagens och framtidens behov av förskoleplatser i staden.

 

Preliminär tidplan

Start-PM godkändes i september 2017. Detaljplanen är på samråd 26 juni - 28 augusti, 2018. Samrådsmöte hålls den 21 augusti. Granskning: Preliminärt kvartal 1, 2019. Antagande: Preliminärt kvartal 2, 2019.

 

Markägare 

Fastigheten Hammarbyhöjden 1:1 ägs av Stockholms stad. Fastigheten Snöfallet 2 upplåts med tomträtt av Stockholms stad till Olov Lindgren AB. Fastigheten Snötäcket 4 upplåts med tomträtt av Stockholms stad till SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB.