27 april 2024
onsdag, 09 maj 2018 10:26

Atrium Ljungberg hyr ut till SEB vid Slussen

Skrivet av 
alt
Läget innanför tullarna i kombination med närheten till en av Stockholms största knutpunkter gör Glashuset till en av Atrium Ljungbergs mest attraktiva kontorsfastigheter. 


Atrium Ljungberg har tecknat ett femårigt hyresavtal med SEB om drygt 800 kvm i karaktäristiska Glashuset vid Slussen. I lokalerna ska SEB erbjuda finansiell rådgivning såväl digitalt som personligt via bokade möten. Detta med start i februari 2019.
    

– Vi är mycket nöjda med vår kommande etablering i Glashuset. Det fantastiska huset är lättillgängligt för våra kunder och vi ser Slussen som en naturlig knutpunkt på Söder och för söderort, säger Pär Björn, regionchef SEB.
    

Hyresavtalet med SEB är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.
    

– Vi är väldigt glada att SEB väljer att flytta in i Glashuset. Just nu sker det mycket i området och vi är säkra på att framväxten av Nya Slussen kommer att lyfta området ännu mer framöver, säger Camilla Waxin, uthyrare på Atrium Ljungberg.
    

I Glashuset finns sedan tidigare hyresgäster såsom Tengbom, Wingårdhs, Ecster, Proventus och HiQ. I mars skrevs även avtal med co-workingaktören Convendum om dryga 5.000 kvm i fastigheten.