3 maj 2024
tisdag, 08 maj 2018 18:14

Catena investerar 107 Mkr i Jönköping

Skrivet av 
alt
Catena bygger ut på fastigheten Tahe 1:64 i Torsvik, Jönköping.

 

Efter att ha tecknat ett sjuårigt hyresavtal med Procurator investerar Catena 107 Mkr i en befintlig logistikbyggnad inom fastigheten Tahe 1:64 i Torsviks industriområde, Jönköping. Projektet innebär att stora delar byggs om samtidigt med en utbyggnation om 16.000 kvm. Avtalet med Procurator har en årshyra om 9,4 Mkr och inflyttning sker i slutet av 2019. Efter investeringen rymmer fastigheten cirka 41.800 kvm uthyrningsbar yta med såväl moderna logistikytor som kontor. Investeringen beräknas ge ett driftsöverskott om cirka 8,4 Mkr på årsbasis.

 

Procurator erbjuder ett brett sortiment av kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar till kunder i Norden.

 

– Rätt läge och möjligheten till anpassade lokaler som Catena erbjuder gör att Procurator säkerställer effektiva varuflöden och skapar ytterligare förutsättningar att leva upp till våra kunders höga krav på leveransservice. Vi bedriver redan en del av vår verksamhet i fastigheten och kan med utbyggnaden koncentrera all verksamhet till ett ställe, säger Zdenko Topolovec, vd på Procurator.

 

– Att vi nu tecknar hyresavtal med Procurator, en marknadsledare inom sin bransch, samtidigt som vi nyttjar den befintliga byggrätten och dessutom får fastigheten fullt uthyrd är ett bevis på att det långsiktiga och strategiska arbetssätt som vi bedriver är framgångsrikt, säger Christian Berglund, Catenas regionchef i Jönköping.