19 maj 2024
tisdag, 08 maj 2018 11:06

Skandia hyr ut 6.000 kvm till Danderyds kommun

Skrivet av 
alt
Mörby Centrum byggs etappvis om- och till där köpcentrumet utökas med 15.000 kvm butiksyta, två kontorshus om totalt 20.000 kvm, nya bostadshus och flera attraktiva utemiljöer, både i och utanför köpcentrumet. I samband med detta byter centrumet namn till Danderyds Centrum. Visionsbild över södra torget. Illustration: Wester + Elsner Arkitekter


Efter färdigställandet av det södra kontorshuset i Mörby Centrum och ett nytt parkeringshus som invigdes den 12 mars, påbörjar Skandia Fastigheter projektering för om- och tillbyggnad av själva köpcentrumbyggnaden. Först ut är den södra delen, där ytorna såväl uppgraderas som expanderas – och där Danderyds kommun utökar sin närvaro i ett 10-årigt avtal om 6.000 kvm. I denna del av centrumet har även samhällsbyggnads- och industrikonsultföretaget Projektengagemang tecknat ett nytt kontorsavtal om 1.500 kvm. Byggstart sker i höst.
    

– Omvandlingen genomförs etappvis och vi fortsätter nu med södra delen av det befintliga köpcentrumet. Det handlar om cirka 20.000 kvm som byggdes på 60- och 70-talet, och en investering på drygt 400 Mkr, säger Bo Jansson, fastighetschef på Skandia Fastigheter.
    

Förutom en generell modernisering öppnas en tidigare avställd yta om 2.600 kvm för kommersiella verksamheter – bland annat en större restaurang – med öppningar mot en uppgraderad stadsmiljö väster om köpcentrumet. Även den södra entrén får nya ytor i form av en glasinklädd påbyggnad om 500 kvm. Besökare kommer särskilt att märka ett utökat bibliotek och ett stort kontaktcenter i den nya entrédelen.