28 april 2024
måndag, 07 maj 2018 11:19

NCC säljer kontorsprojekt i Oslo

Skrivet av 
alt
Kontorsprojektet PP11 i Lysaker omfattar 6.600 kvm, varav cirka 75 procent är uthyrt.


NCC säljer kontorsprojektet PP11 i Lysaker utanför Oslo till Arctic Securities. Affären genomförs som bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 330 Mkr.
    

Den norska koncernen Nemko kommer att flytta sitt huvudkontor till fastigheten och har tecknat hyresavtal på cirka 5.000 kvm, vilket inkluderar labb, testytor och kontor. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 6.600 kvm samt 60 p-platser, varav 45 är inomhus. I samband med försäljningen lämnar NCC en hyresgaranti om högst fem år för outhyrda ytor.
    

– Lysaker är ett eftertraktat kontorsområde och med en långsiktig hyresgäst som Nemko har visat sig vara ett attraktivt projekt för investerarna, säger Manne Aronsson, vd för NCC Property Development Norge.
    

NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället. Kontorsprojektet PP11 certifieras enligt världens mest utbredda miljöcertifiering BREEAM och planeras till nivån Excellent, vilket medför ett ökat fokus på inomhusklimat, ekologi, livscykel, avfall, samt energi- och vattenförbrukning.