26 april 2024
onsdag, 02 maj 2018 11:16

Bonnier köper av SPP i Uppsala

Skrivet av 
alt
SPP Fastigheter köpte kontorsfastigheten Fålhagen 70:1 av Skanska för knappt sex år sedan och har nu sålt den vidare till Bonnier Fastigheter.


Bonnier Fastigheter köper Stationsgallerian i Uppsala, bestående av fastigheterna Fålhagen 70:1 och Fålhagen 70:3, från SPP Fastigheter. Det är Bonniers första förvärv i Uppsala, som i dag rankas som Sveriges tredje starkaste fastighetsmarknad och som bedöms få en fortsatt god tillväxt. Säljarens rådgivare var CBRE.
    

– Uppsala är en intressant region med stor potential. Vår målsättning är att bli en lokal långsiktig aktör genom att förvärva ytterligare kontorsfastigheter i framför allt närområdet till de nu köpta fastigheterna samt i andra bra citynära lägen i Uppsala, säger Björn Boestad, transaktionsansvarig på Bonnier Fastigheter.
    

Stationsgallerian innehåller cirka 12.700 kvm kontor och i förvärvet ingår även en intilliggande garagebyggnad med 150 garageplatser. Fastigheterna är fullt uthyrda och ligger i bästa kommunikationsläge i Uppsala med direkt närhet till Uppsala centralstation.
    

– För Storebrand/SPP har det varit viktigt att hitta en köpare som fortsätter att ha ett långsiktigt engagemang i fastigheten och närområdet. Bonnier Fastigheter är en sådan fastighetsägare, säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter AB.
    

– Bonnier Fastigheter har under flera år haft en positiv utveckling och i vår nuvarande strategi ingår en fortsatt tillväxt på nya prioriterade marknader där Uppsala ingår. Det känns väldigt bra att kunna ta första steget in på Uppsalamarknaden genom detta förvärv, säger Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter AB.