28 april 2024
fredag, 27 april 2018 09:25

Tyréns avtalar om 15.000 kvm med Vasakronan

Skrivet av 
alt
Tyréns nuvarande kontor ligger ovanpå Söderledstunneln. Det kommer även  det nya huvudkontoret att göra – bara några kvarter söderut. Illustration: Vasakronan/Equator


Tyréns växer så att det knakar. Så pass mycket att man nu håller på att växa ur sitt nuvarande huvudkontor, tillika kontor för region öst, vid Slussen och flytta till nya lokaler ett stenkast söderut. Bolaget har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med Vasakronan på Folkungagatan 44 vid Medborgarplatsen.
    

Byggnaden som uppförs omfattar 10 våningar om totalt 15.500 kvm varav 15.000 kvm kontor. Tyréns hyr till en början 12.500 kvm och har option på resterande kontorsytor vilket ger en ordentlig växtmån inför framtiden. Inflyttning är beräknad till sommaren 2021.
    

Tyréns är ett innovativt företag som erbjuder lösningar för en hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Vasakronan vill man därför skapa ett kontor som har samma höga ambitioner och diskuterar just nu innovativa och hållbara spjutspetslösningar för avfall, vatten och energi. Fastigheten kommer också få laddstationer för både elcyklar och -bilar, en innovativ lösning för delar av glasfasaden och ett grönt sedumtak med solpaneler. Byggnaden ska även certifieras enligt LEED platinum.