29 april 2024
måndag, 23 april 2018 12:19

Castellum kontrakterar ny myndighet i Sundsvall

Skrivet av 
alt
Fastigheten Hovrätten 3 i Sundsvall.

 

Castellum har fått förtroendet att skapa moderna och attraktiva arbetsplatser åt den nya Myndigheten för digital förvaltning i fastigheten Hovrätten 3 på Storgatan 37 i Sundsvall. Lokalerna omfattar cirka 1.300 kvm.

 

Regeringen beslutade i december 2017 att etableringen för den nya myndigheten som uppdrag att utveckla, samordna och stödja digitaliseringen av statliga myndigheter, kommuner och landsting, skulle förläggas till Sundsvall. En etablering som kommer innebära 70 nya arbetstillfällen.

 

En centralt placerad lokal med närhet till andra myndigheter, var ett av kriterierna för myndigheten. Något man nu uppnår med grannar som exempelvis CSN och Polisen i samma hus, samt Skatteverket, Domstolsverket, Försäkringskassan och SPV i absolut närhet.

 

– Vi är mycket glada för förtroendet att utveckla ett modernt, kreativ, aktivitetsbaserat och digitalt kontor åt den nya myndigheten. Vi ser fram emot en lång och nära relation säger Leif Nordin, affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.