28 april 2024
fredag, 23 mars 2018 12:19

Wihlborgs utvecklar Gängtappen med Media Evolution

Skrivet av 
alt
Gängtappen. Fotograf: Felix Gerlach


Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Media Evolution som flyttar in på två våningar i Gängtappen i Malmö, totalt 1.600 kvm. Det blir en kreativ plats i byggnadens bottenvåning för möten och evenemang, mat och service för både företag i huset och andra. På den andra våningen planeras ett co-working space där mindre företag kan hyra arbetsplatser. Verksamheten planeras starta 1 oktober 2018.
    

Media Evolution arbetar för ökad tillväxt och innovation inom de digitala branscherna och ägs av sina medlemmar, för närvarande 400 företag och organisationer. Under 2012 skapade Media Evolution tillsammans med Wihlborgs Media Evolution City i Dockan i Malmö. Nu tas nästa gemensamma steg genom satsningen i Gängtappen, som en gång byggdes som huvudkontor för Kockums, och ligger ett stenkast från Media Evolution City.
    

– Media Evolution har betytt väldigt mycket för Dockans utveckling. De har skapat en unik plats för innovation och möten mellan startup-företag och etablerade företag. Därför är vi mycket glada att kunna utveckla vårt samarbete, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs.  
    

Gängtappen med 15.000 kvm kontor fördelat på 15 våningar ritades av Paul Hedqvist och uppfördes ursprungligen 1958 som huvudkontor åt Kockums. För nio år sedan köpte Wihlborgs fastigheten och bolaget har sedan dess moderniserat lokalerna och tecknat avtal med bland annat Länsförsäkringar Skåne (5.200 kvm på de översta våningarna). I sommar flyttar även Wihlborgs sitt huvudkontor till Gäntappen.