6 maj 2024
torsdag, 22 mars 2018 14:14

Logicenters bygger ut stort för Babyshop

Skrivet av 
alt
Matthias Kettelhoit, kommersiell chef för Logicenters.

 

NREP:s Logicenters och Qvana Invest bygger ut Babyshops logistikanläggning i Stigamo, Jönköping. Fastighetens yta dubbleras genom en utbyggnad på 22.550 kvm och i samband med expansionen förlängs det tioåriga hyresavtalet mellan parterna med ytterligare två år.

 

Det var i juni ifjol som Logicenters köpte anläggningen av Reach Fastigheter som utvecklat fastigheten tillsammans med Babyshop. För att vidare stödja Babyshops växande e-handel expanderas nu centrallagret.

 

– Det är väldigt spännande att utveckla logistikfastigheten för en av landets främsta nätbutiker och vi får en otrolig insikt i de logistiska krav som framtidens e-handel ställs inför, säger Matthias Kettelhoit, kommersiell chef för Logicenters.

 

De tillkommande ytorna kommer främst att användas till pallställage då den automatiserade lagerlösningen AutoStore kommer att ta upp större delar av fastighetens befintliga del.

 

I dagsläget sysselsätter centrallagret 60 personer på heltid. En siffra som Marcus Tagesson, vd på Babyshop, tror uppgår till några hundra personer inom några år.