26 april 2024
torsdag, 15 mars 2018 15:02

Ronnebyhus säljer 643 bostäder för 355 Mkr

Skrivet av 
alt
I Ronnebyhus försäljning ingår denna fastighet på Älgbacken, uppförd 1967 och med 179 lägenheter. Fastigheten är högt belägen med utsikt över Ronneby. I närheten finns gymnasieskola och sporthall.

 

Kommunala AB Ronnebyhus undertecknade den 8 mars ett avtal om försäljning av 10 fastigheter i Ronneby och Kallinge. Köpare är WF i Ronneby AB som i och med förvärvet etablerar sig i Ronneby. Moderbolaget till WF i Ronneby är Westergren Förvaltning i Norrköping. Beståndet består av 10 fastigheter med 642 bostadslägenheter samt ett mindre antal lokaler. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 355 Mkr. Köparen beräknas tillträda den 4 juni 2018. Förvärvet är villkorat av ett beslut av kommunfullmäktige i Ronneby.

 

Enligt Radio P 4 fanns det två fastighetsbolag som lade bud på samtliga fastigheter, men det var fler som lade bud på enskilda fastigheter. Men Ronnebyhus föredrog att sälja samtliga fastigheter till en och samma fastighetsägare.

 

Till Blekinge Läns Tidning säger Per Westergren:

– Storleksmässigt liknar detta vårt bestånd i Norrköping där vi har eget kontor med bovärdar och fastighetsskötare. Det kräver personal på orten för att det ska fungera men inledningsvis nu samarbetar vi med Ronnebyhus kring den praktiska organisationen, säger Per Westergren.

 

Westergren Förvaltning visade en vinst om 25,5 Mkr för 2016. Tillgångarna var 83,4 Mkr med en soliditet om 62 procent.