28 april 2024
måndag, 05 mars 2018 11:32

Platzer säljer till Skanska i Södra Änggården

Skrivet av 
alt
Skanska deltar i utvecklingen av Södra Änggården i Göteborg. Bild: Okidoki


Skanska har tecknat avtal med Platzer Fastigheter, Ytterbygg samt Vilhelmsson & Carlsson om förvärv av byggrätter för bostäder i den nya stadsdelen Södra Änggården i Göteborg. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 290 Mkr och byggrätterna omfattar totalt cirka 325 lägenheter i tre kvarter. Tillträdet kommer att ske etappvis i takt med att detaljplaner och fastighetsförrättningar vinner laga kraft.
    

Området har initierats av Platzer tillsammans med Göteborgs Stad och kommer att innehålla cirka 2.000 bostäder, kontor, skola, förskolor, parker, mötesplatser samt ett stort serviceutbud. Stadsdelen utvecklas med höga krav på kvalitet och gestaltning. Närheten till Göteborg City möjliggör enkelt och hållbart resande med buss, spårvagn och cykel.
    

Ifjol tecknade Platzer avtal med Bonava, Peab Bostad, Magnus Månsson Fastigheter och Hökerum Bygg om merparten av de bostadsbyggrätter som planeras i området Södra Änggården. Även dessa avtal villkoras av att detaljplanen vinner laga kraft. Totalt bedöms Platzer erhålla 1,8 Mdr kr för byggrätterna i området.
    

– Vi är väldigt glada för att ytterligare en stark aktör vill vara med och utveckla området Södra Änggården till en levande stadsmiljö. Skanska kommer som de andra bostadsutvecklarna att vara en långsiktig part och de ska uppföra totalt tre kvarter med start under 2020, säger P-G Persson, vd på Platzer.