5 maj 2024
torsdag, 01 mars 2018 15:06

Green Landscaping ska noteras på First North

Skrivet av 
alt
Green Landscaping har genomfört flera entreprenader för parkmiljöer, som för Norra Bantorget Park i Stockholm år 2009.

 

alt

Greenlandscaping utför tjänster för finplanering för utemiljöer, som exempelvis för Kungsträdgården i Stockholm.

 

Green Landscaping Holding, som levererar tjänster inom skötsel av utemiljöer, planerar att genomföra en notering av bolagets aktier på Nasdaq First North. I samband med en notering har bolagets huvudägare, FSN Capital III, beslutat att genomföra en ägarspridning av aktierna i Green Landscaping genom en försäljning av befintliga aktier kombinerat med en nyemission. Erbjudandet, som är riktat till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och internationellt, förväntas genomföras till ett fast pris om 21 kr per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om cirka 670 Mkr före erbjudandet. Detta förväntas tillföra Green Landscaping en emissionslikvid om cirka 75 Mkr före transaktionskostnader. Det sammanlagda värdet av erbjudandet förväntas uppgå till minst cirka 375 Mkr.

 

Sex svenska investerare har, på vissa villkor, lagt order att förvärva aktier i till ett värde av totalt cirka 205 Mkr, motsvarande cirka 55 procent av erbjudandet. Som del av dessa order från dessa ankarinvesterare, har Green Landscapings vd  Johan Nordström, åtagit sig att förvärva befintliga aktier i erbjudandet för cirka 15 Mkr, motsvarande cirka 4 procent av erbjudandet. Med undantag för Nordström kommer ankarinvesterarna inte garanteras tilldelning, men kan komma att särskilt beaktas vid tilldelning. Fullständiga villkor för erbjudandet kommer att finnas tillgängliga i det prospekt som förväntas offentliggöras omkring den 12 mars.

 

Första dag för handel av Green Landscapings aktier på Nasdaq First North beräknas till omkring den 23 mars.

 

Green Landscaping inledde sin verksamhet våren 2009 genom en konsolidering av fyra befintliga aktörer. Sedan dess har koncernen genomfört ytterligare sju förvärv och uppnådde ifjol totala intäkter om 1.017 Mkr.

 

Sedan 2014 har bolagets justerade EBITDA-marginal ökat från 4,2 procent till 9,4 procent. Bolaget avser att växa genom både organisk tillväxt samt via förvärv, och har etablerat en strukturerad förvärvsstrategi för kommande år. Samtidigt har bolaget som mål att cirka 40 procent av årets resultat ska lämnas för utdelning.