28 april 2024
onsdag, 31 januari 2018 12:03

Niam köper nytt av NCC i Helsingfors

Skrivet av 
alt
Laajasalo Shopping Centrum i Helsingfors öppnar i november i år.


Niam har ingått avtal om att förvärva två handelsfastigheter i Suurpelto och Laajasalo, Helsingfors, från NCC Property Development Oy. Överenskommet fastighetsvärde är cirka 540 Mkr.
    

Suurpelto Centrum är ett nytt lokalt köpcentrum i stadsdelen Esbo som öppnade i november 2017 med en total yta om cirka 4.500 kvm. Fastigheten är fullt uthyrd bland annat till livsmedelsaktören Kesko, Talli Gym och restaurangen Curry Palace.
    

Laajasalo Shopping Centrum är ett nytt köpcentrum som utvecklas och också ersätter det nuvarande centrumet i Laajasalo. Köpcentrumet som beräknas öppna i november 2018 har ett framträdande läge längs Laajasalo huvudväg och intill växande bostadsområden. Den totala uthyrningsytan är cirka 8.400 kvm, varav merparten redan är uthyrt till bland andra livsmedelsaktörerna Kesko och S-gruppen samt till Systembolaget (Alko), bibliotek och apotek.    
    

– Vi är nöjda över att förvärva dessa två handelsfastigheter. Kombinationen av nyproducerade fastigheter i attraktiva och växande områden, samt fastigheternas tydliga fokus på vardagliga behov, ger den investeringsstabilitet vi söker, säger Fredrik Jonsson, vd för Niam.