27 april 2024
onsdag, 08 november 2017 13:04

NREP Logicenters utvecklar 38.000 kvm i Borås

Skrivet av 
alt
NREP Logicenters hyresgäst Speed Group, som till 70 procent ägs av Ratos, levererar logistik-, bemannings- och produktionstjänster, med komplement inom rekrytering och utbildning.


NREP Logicenters börjar snart utveckla ett modernt lager på 38.000 kvm i Nya Viared, strax utanför Borås. Speed ​​Group har tecknat ett 10-årigt leasingavtal och förväntar sig att flytta in, i augusti 2018. Fastigheten kommer att utvecklas i NREP Nordic Strategies Fund II, som huvudsakligen fokuserar på logistik-, bostads- och detaljhandelsfastigheter i Norden. Fonden gjorde sina första investeringar våren 2016 och har en investeringskapacitet på över 1,5 miljarder euro.
    

– Detta förstärker vår position på marknaden och vi ser fram emot att utveckla vårt samarbete med Speed ​​Group. Vi är nu i sista skedet av att köpa marken och förväntar oss att starta byggprocessen i slutet av året, säger Matthias Kettelhoit, kommersiell chef för Logicenters.
    

– Våra kunders krav har dramatiskt ökat behovet av logistiklösningar och Logicenters har kunnat hjälpa oss att hitta logistikutrymme både på rätt geografiskt läge och med goda hållbara byggkrav. Vi ser fram emot ett tioårigt partnerskap med Logicenters, säger Peter Nilsson, vd för Speed Group.
    

Borås Stad har sedan länge satsat på att främja tillväxten inom logistikområdet i kommunen. Vår offensiva satsning genom att utveckla Viared har rönt stort intresse från näringslivet och det är mycket positivt att vi på detta sätt skapar förutsättningar för Speed Group, som med sitt starka säte i Borås kan fortsätta att expandera och generera ännu fler arbetstillfällen, säger Anders Glemfelt, näringslivschef i Borås.