15 maj 2024
tisdag, 05 september 2017 16:03

Lansa växer med Örebro

Skrivet av 
alt
Kvarteret Kumminen i Södra Ladugårdsängen, Örebro, innehåller 187 hyresrätter med moderna, effektiva planlösningar, fördelat på totalt fem huskroppar. För formgivningen svarar Klara Arkitekter som arbetat med en spännande träfasad och en mängd andra detaljer.

 

alt

Claes Malmkvist, vd för Lansa.

 

Under fjolåret förvärvade Lansa Fastigheter 156 nyproducerade lägenheter i kvarteret Purjolöken i stadsdelen Södra Ladugårdsängen från Slättö och i kvarteret Marsvinet i Södra Linhult från SHH Bostad. Från den 1 september har Lansa mer än fördubblat sitt bestånd i Örebro. Detta genom att tillträda kvarteret Kumminen, som består av 183 lägenheter i Södra Ladugårdsängen. Projektet, som är en del av en större överenskommelse med Slättö där Lansa även köper nyproducerat i Karlstad, Linköping, Umeå, Uppsala och Upplands-Bro, har en arkitektur som sticker ut från mängden. Arkitektkontor är Klara Arkitekter som arbetat med en spännande träfasad och en mängd andra detaljer.

 

– Kvarteret Kumminen med sin speciella träarkitektur passar perfekt in i vår strategi för högkvalitativa hyreslägenheter på tillväxtorter, säger Claes Malmkvist, vd för Lansa Fastigheter AB.

 

Bostäderna varierar mellan 1–3 rum och kök på 32–87 kvm, men har också några speciella studios med loft och en takhöjd på drygt fem meter. I entréplanet på de fem huskropparna är det förberett för kommersiella lokaler.

 

Kumminen är en del av Södra Ladugårdsängen som på sikt blir en helt ny stadsdel med cirka 2.000 lägenheter. Stadsdelen är granne med Örebro Universitet och till city är det endast 2 km.

 

– Med våra tre kvarter i Örebro har vi fått en bra bas att stå på. Vi tittar nu på ytterligare projekt att förvärva, men vi planerar också för att bygga nytt i egen regi eller tillsammans med andra aktörer på bostadsmarknaden, säger Claes Malmkvist.

 

Ifjol växte Örebro med nästan 2.500 invånare och enligt de senaste prognoserna beräknas kommun redan år 2020 passera gränsen 150.000 invånare.

 

– Örebro har en kommunledning som prioriterar tillväxt både när det gäller utvecklingen av näringslivet och bostadsmarknaden. Vi bidrar gärna till den utvecklingen genom att vara en långsiktig aktör bland fastighetsbolagen som agerar i kommunen, avslutar Claes Malmkvist.